Jag har ridit för Yvonne i drygt ett år och jag har nog aldrig tidigare utvecklats så mycket som ryttare som under detta år. Vissa förändringar har varit synliga men den största utvecklingen har varit en större harmoni i sitsen och mina hjälper. Det märks i mina hästar som är mer avslappnade men även i mig när jag inte sitter på hästryggen. Jag har nästan aldrig ont i nacken och axlarna längre!

 

Jag ser fram emot varje lektion och även hästarna är alltid så positiva. Yvonne är otroligt pedagogisk och har en stor inlevelseförmåga. Hon har en talang för att ta människor på rätt sätt och vet hur hon ska hjälpa en utan att kritisera. Oavsett ridstil eller utbildningsnivå så kan Yvonne hjälpa till, något som är väldigt unikt med den centrerade ridningen. Så oavsett vem du är och vilken häst du har så kan jag varmt rekommendera Yvonne!

 Ida Krekula, Stall Haväng

Centrerad Ridning har hjälpt mig att bli betydligt mer följsam i min sits, vilket i sin tur har gett min häst frihet att röra sig bättre. Yvonnes målande metaforer gör det lätt att ta till sig hennes instruktioner och med sin stora erfarenhet har hon ett öga för vad varje ekipage behöver. Jag utvecklas i min ridning hela tiden tack vare Yvonne och ser fram emot varje lektion.
Jenny Persson

Att rida för Yvonne gör att allting känns möjligt och roligt trots att det inte alltid är lätt.

Man är aldrig rädd för att göra fel på hennes lektioner och man har alltid en känsla av att man duger och räcker till.

Hon har hjälpt mig och min något speciella häst att stärka förtroendet för varandra och samtidigt lättat många av mina psykiska hinder.

Hon har en underbar gåva som inte många hästmänniskor har!
Michaela

 

" Jag vet att du är otroligt duktig på att läsa av människor och lägga träningen på rätt nivå, både för ekipaget och för dagsformen!"

"Att få rätt verktyg för att lösa problemen är en fantastisk upplevelse!"

Charlotte Carlsson

.

Vi är så nöjda med dig som tränare till Ida och Elin. De tycker att du är bäst och att det är super roligt att träna för dig.

Jag är helnöjd. De har utvecklats kanon mycket som ryttare på dina lektioner. Du är jätteduktig på att få även barn att förstå hur och varför de ska göra på ett visst sätt.

Är imponerad av att de lyssnar så bra på dig och att de försöker göra som du säger.

Gabriella Amnell med familj

Jag rider för Yvonne för att bättra min sits så att jag kan rida med så små hjälper som möligt.
Yvonne är väldigt pedagogisk, engagerad och ser alltid till att man förstår och har roligt!
En av de sakerna jag har tagit till mig mest som Yvonne har sagt är att man ska "Rida med hjärtat" vilket verkligen är det viktigaste anser jag. Jag rekomenderar alla att pröva Centrerad Ridning, eftersom min egen sits och kropsmedvetenhet har utvecklats mycket under den tid jag har ridit för Yvonne.

 

Felicia Finkelstein

Vi har under en längre tid tränat för Yvonne med flertalet unghästar i olika utbildningsnivåer. Yvonnes stora styrka , förutom hennes mjuka personlighet är hennes förmåga att sätta sig in i varje enskilt ekipage, att hitta en röd tråd i träningen, och att med ett lagom tempo jobba mot målet.Hon har en god förmåga att uttrycka sig i ord, ett härligt kroppsspråk som gör det enkelt för alla åldrar att förstå och lära sig av. Hon ser saker som andra instruktörer ofta missar, och hon jobbar effektiv med hela ekipaget, dvs samarbetet och helheten. Hon är öppen och låser sig inte fast i en viss riktning, utan lyssnar och jobbar tillsammans med ryttaren mot ett mål de gemensamt bestämt.
Träning blir helt enkelt mer effektivt, mer roligt och mer lärorikt hos Yvonne.
Veronica och Cathrine Stall N.W

 

Hos Yvonne har jag hittat ridning på nytt sätt!  Som sjukgymnastik för mig med dålig rygg. Kroppsmedvetenheten i ridningen som förmedlas är fantastisk! Inga spända muskler eller trötta armar som förr... Tror mina hästar tackar Yvonne lika mycket för hennes inverkan som jag gör!
Jag är också glad att få ge min dotter denna start i ridningen från början. Lektionerna är pedagogiska, lekande på rätt spår och fyllda med glädje istället för krav och prestationsångest!
Malou och Alma Gunnarsson

 

 

" Yvonne SÅG saker som ingen tränare sett förut"

"Jag har blivit mer kroppsmedveten, både på hästryggen men även i vardagslivet"

Emelie Kalsson

Yvonne är den sortens instruktör som fler borde ta efter. Hon går in med hela sitt hjärta när hon har en lektion med en elev och är alltid med till 110%. Yvonne framkallar glädje och hon ser till elevens nivå och stressar inte fram. Självförtroendet växer och som elev känner jag en trygghet samt att jag vågar göra saker jag inte vågat göra på många år. Jag brukar gå från lektionerna med en "aha-känsla" som ger glädje att jobba vidare med och längta tills nästa lektion. Jag kan varmt rekomendera Yvonne som instruktör.

Emma Silverby

 

"Jag facinerades av Yvonnes enorma entusiasm och förmåga att se det som inte syntes.

Det är härligt att se henne växa och utvecklas med det hon gör.

Man blir glad och hon ger mycket positiv energi"

Ewa

" Lätt att förstå vad Yvonne menar, hon ser hela ekipaget. Det är roligt, lärorikt och man kommer framåt i sin ridning. Varierande lektioner"

Rebecca Berggren

Text kommer

"De lektioner jag har ridit för Yvonne har varit väldigt givande. Jag rider dressyr till vardags och har länge sökt efter någon som kunnat hjälpa mig med sitsen och mer förståelse för hur jag påverkar hästen genom min sits och inverkan. Detta har jag fått jättebra hjälp med av Yvonne. Inga konstigheter, inget flum utan vanlig ridning med fokus på ryttaren. Precis som det ska vara. Korrigera min själv innan jag korrigerar min häst."

Emily Berggren

Min Brittan och jag har fått fantastisk hjälp av Yvonne att hitta varandra!
Fick de där tipsen på sitsen å fokus på mig som ryttare som jag saknat.
Min häst var den "heta typen " men efter några lektioner kom en vändning och vi hittade ett lugn å vila i steget som gav resultat på tävlingsbanan.
Å när jag fick till det blev Britannic så nöjd <3 .

Lina Bergman

Anders in action

Yvonne Jonsson är superduktig på att se hur ryttaren sitter till häst. Hon ser alla detaljer och kan hitta sätt som gör att du blir avspänd i din kropp. Denna avspändhet smittar sedan av sig till hästen och det blir en glädje att rida. Vid ett tillfälle hade jag väldigt ont i en höft och samma sidas lår. Yvonne lade sina händer på min höft och lår och drog försiktigt neråt. Jag blev helt problemfri och mjuk i höften. Yvonne hittar också på roliga och anpassade övningar för respektive häst. Kan verkligen rekommendera Yvonne Jonsson.

Claudia Boräng